WELKOM OP DE WEBSITE VAN SCHIETSPORTVERENIGING “ALS ’t MOET”

Op deze website vindt U algemene informatie over de Schietsportvereniging “Als ’t Moet” in Zwijndrecht. Wij zijn lid van de KNSA.  www.knsa.nl   Sportschieten is een sport voor iedereen. Het is een sport voor perfectionisten die niets willen missen, van recreatie tot topsportniveau. In Nederland wordt de sport door circa 40.000 KNSA-schutters beoefend.

Kortom een sport die door bijna iedereen op elke leeftijd kan worden beoefend. Als schutter moet je echter wel bepaalde kwaliteiten bezitten. Je moet beschikken over een redelijke conditie, lichaamsbeheersing en concentratievermogen. Zo kan een schutter groeien tot een topper.

Een baan moet gereserveerd worden. Schietinstructies onder leiding van een instructeur vinden plaats tussen 19h en 21h.

20 augustus 2021 – Bereikbaarheid ledenadministratie

De ledenadministratie van Ssv  “Als ’t Moet” is via email alleen te bereiken met ‘secretaris @ alstmoet.nl’. U kunt ook per post of aan de balie terecht. Het email-adres ‘ledenbeheer.alstmoet @ gmail.com’ is beëindigd.

12 mei 2021 – Binnen-schietbanen per 19 mei 2021 weer open

Tijdens de persconferentie van het Kabinet op 11 mei jongstleden is bekend gemaakt dat binnensporten met ingang van 19 mei 2021 weer zijn toegestaan. Dit is onder voorbehoud. Dat voorbehoud betekent dat indien het aantal coronabesmettingen in Nederland in de komende dagen niet daalt zoals verwacht, het Kabinet alsnog maandag 17 mei aanstaande de pauzeknop kan indrukken. Dat betekent dat het Kabinet die dag alsnog kan besluiten om deze versoepelingen geen doorgang te laten vinden.

Ervan uitgaande dat de versoepelingen wel doorgaan, betekent dit besluit dat per 19 mei 2021 de binnen-schietbanen van schietsportverenigingen hun deuren weer mogen openen. Dat gebeurt nog wel onder een aantal voorwaarden, namelijk de volgende:

• Er moet een reserveringssysteem gebruikt worden
  • Per ruimte een maximum van 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand
  • Het sporten gebeurt individueel of met maximaal 2 personen, en een trainer op 1,5 afstand
  • Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan
  • Iedereen moet een mondkapje dragen; dit mag af tijdens het sporten
  • Kleedkamers moeten gesloten blijven

De sportkantines moeten gesloten blijven.

Voorlopig is het niet toegestaan om wedstrijden te organiseren. Wel een interne competitie.

KNSA 12 mei 2021: https://www.knsa.nl/nieuws/archief-2021/binnen-schietbanen-per-19-mei-2021-onder-voorbehoud-weer-open/

De vereniging

Als schietsportvereniging heeft “Als ’t Moet” zich tot doel gesteld, haar leden de mogelijkheid te bieden om zich op recreatief- en op topsportniveau  met de schietsport bezig te houden.  Door de aanwezigheid van een 100 meterbaan hebben wij een regiofunctie voor het beoefenen van onze sport. Alle banen zijn voorzien van moderne automatische baantransporten.

Wij beoefenen onze sport met vuurwapens volgens de disciplines die door de KNSA landelijk zijn vastgesteld op afstanden van 10 tot 100 meter. Bovendien heeft “Als ’t Moet” KNSA opgeleide trainers die de schutters kunnen begeleiden. Wij zijn een gezellige vereniging met een mooie accommodatie waarbij openheid en respect hoog in het vaandel staan.

Sinds 2010 gebruiken wij een gebouw aan de Oude Stationsweg 15 in Zwijndrecht. Het is gelegen tussen het rangeerterrein Kijfhoek en de snelweg A16. Door de centrale ligging tussen West-Brabant en Rotterdam zijn wij goed te bereiken. De Stichting Schietsportcentrum Drechtstreek faciliteert voor 5 verschillende schietsportverenigingen aan de Oude Stationsweg. Ze voert een eenduidig en transparant beleid over het centrum.

Voor wie is “Als ’t Moet” bedoeld?

Ssv “Als ’t Moet” is interessant voor iedereen die individueel een sport willen beoefenen op recreatief- of wedstrijdniveau. Door en voor mannen, vrouwen, validen en mindervaliden vanaf 18 jaar. Omdat we ontstaan zijn uit een vrij kleine vereniging ontstaat er een leuk contact tussen de leden. Plezier in de sport staat bij ons voorop en de schutter zorgt zelf voor de prestaties.

Wij krijgen de laatste tijd het verzoek of het mogelijk is om op onze vereniging met airsoft te schieten. Dit is echter NIET mogelijk. Wij zijn geen (erkende) airsoftvereniging en zijn dit ook niet van plan.

De vereniging is geopend op maandag- en vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 uur.

———————–